Mit Bjerg 2022

I uge 35 var Fey Alpine i Stubaital i Østrig sammen med et hold tilskadekomne danske politifolk. Projektet som havde fået navnet Mit Bjerg var lavet i samarbejde med foreningen Thin Blue Line Denmark. 

Turen bød på oplevelser og udfordringer for deltagerne. Dette i form af bl.a. klatring, bjergbestigning og besøg hos europas højets belligende kloster. Det var en tur med fokus på styrkelse af personlig kapacitet, selvtillid og rejse mod et bedre liv. Men der var også plads til forkælelse i form af god indlogering, morgenmad og 4 retters aftensmad hos henholdsvis Pensin Margretenhof og Alpenhotel Tirolerhof i Fulpmes.

Mandag gik turen til Neustift, hvor vi omkring kl. 9 begyndte på den første tur op ad vores første bjerg. Klimakset på turen var en klettersteig / via ferratta det sidste stykke op til toppen. Det krævede mod og styrke fra deltagerne, som på toppen kunne nyde strålerne fra solen. Men også strålerne fra deres egen succes. 


Tirsdag blev en rolig dag, da turen mandag blev lidt for lang. Så benene trængte til lidt hvile. Så det blev en kort vandretur gennem skoven oppe i bjergene. Turen førte til europas højest belliggende kloster, hvor deltagerne kunne dyppe de ømme fødder i hellig vand og besøge kirken. En god dag med plads til refleksion og meditation. 

Onsdag var dagen, hvor vi gik mod Hoher Burgstal. En skyet og lidt køligere dag. Men stadig en fantastisk oplevelse, og man kunne varme sig gennem hinandens glæder og gode energier. Hoher Burgstal var det første bjerg i alperne, som Sir Edmund Hillary besteg. 4 år efter i 1953 stod han på toppen af Mount Everest som det første menneske på verdens højeste punkt. En tydeligt bevis på at det hele starter med første skridt, og at det ikke er bjergene vi erobrer. Men derimod os selv. 

Torsdag kørte vi til Ötztal, hvor deltagerne igen kunne prøve kræfter med en klettersteig. Det havde været en positiv oplevelse om mandagen, hvorfor vi valgte at lægge endnu en ind i programmet. Denne gang skulle deltagerne undervejs selv træffe nogle valg og arbejde med den mentale del af dem selv. Men også fysikken og armkræfterne kom på prøve. Turen sluttede af med, at vi skulle krydse toppen af et vandfald over en metalwire.

Fredag var så dagen, hvor der skulle prøves kræfter med Habicht, som har en højde af 3277 meter. Dette var et bjerg, hvor deltagerne blev udfordret fysisk og mentalt. Det hårde arbejde belønnede sig til sidst på toppen, hvor følelserne fik frit spil. En rørende oplevelse at se, hvor positiv en indvirkning bjerget havde på dem. Men vigtigst af alt ved dette bjerg var selve rejsen. Allerede ved første skridt for foden af bjerget, var det en succes. Undervejs op mødes man så med udfordringer, hvor man hele tiden skal opveje, om der er balance mellem udfordringen og ens kapacitet. 

En stor tak til alle deltagerne for at gøre Mit Bjerg til en succes og fantastisk oplevelse. I er alle unikke og noget ganske særligt. 

Også stor tak til alle, som ydede en økonomisk dontation til projektet. Vi er meget taknemlige for dette.

Tak til sponsorerne som var:
Fine Line Studio
Popermo forsikring
Lån & Spar Bank
Middelfart Sparekasse
Fyns Vinkompagni
Midtfyns Bryghus
A.H. Riise
Stærk Netværk
Billesø Smedejernsporte
Breathe med Stig Pryds
Skoda Ejby

Olivers Petfood
Køge Kafferisteri
Carlsberg
Terapi for mennesker i uniform
Trident Mind
Rasmus Kragh

I har alle været med til at gøre dette muligt og vist, at sammen står vi stærkere.FEY ALPINE
Taulov i Fredericia
CVR: 43143166

Mail: claus_fey@hotmail.comHjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk